A Bombay keverék a város régebbi nevéről kapta az elnevezést, a várost ma már Mumbai-nak nevezzük. Ez a keverék kifejezetten enyhe, inkább a földes ízvilágú fűszerek dominálnak. A Pakisztánok „Chevdo”-nak, a Burmaiak „Sarkalay Chee”-nek, a Bangladesiek „Chanachur”-nak, a Nepáliak pedig „Dalmoth”-nak nevezik.
Felhasználási javaslat: Száraz dörzsfűszernek, pl. csirkehúshoz, grillezés, BBQ előtt 5-10 perccel. Más curry ételekhez, indiai ihletésű ragukhoz, halhoz és tengeri herkentyűkhöz kiváló. Szárnyasokból készült ételeknek egyszerű, de mégis autentikus indiai ízt ad, de ajánljuk még más, húsos, zöldséges ételek készítéséhez is. Gyümölcsös ételek ízesítésekor, ezzel a keverékkel egy extra ízdimenziót adhatunk az ételünknek. Magas kurkuma tartalma miatt egészséges is.
A Bombay keverék a város régebbi nevéről kapta az elnevezést, a várost ma már Mumbai-nak nevezzük. Ez a keverék kifejezetten enyhe, inkább a földes ízvilágú fűszerek dominálnak. A Pakisztánok „Chevdo”-nak, a Burmaiak „Sarkalay Chee”-nek, a Bangladesiek „Chanachur”-nak, a Nepáliak pedig „Dalmoth”-nak nevezik.
Felhasználási javaslat: Száraz dörzsfűszernek, pl. csirkehúshoz, grillezés, BBQ előtt 5-10 perccel. Más curry ételekhez, indiai ihletésű ragukhoz, halhoz és tengeri herkentyűkhöz kiváló. Szárnyasokból készült ételeknek egyszerű, de mégis autentikus indiai ízt ad, de ajánljuk még más, húsos, zöldséges ételek készítéséhez is. Gyümölcsös ételek ízesítésekor, ezzel a keverékkel egy extra ízdimenziót adhatunk az ételünknek. Magas kurkuma tartalma miatt egészséges is.
Származási hely | Magyarország |
---|---|
Minőségét megőrzi | 2026. aug. 21. |
Összetevők | curry (mustármag, zeller), tengeri só, kurkuma, fehérbors, petrezselyem, gyömbér, |