Bonito Tonhalpehely - Dashi Alaplének

3 595 Ft
Fenntartható módon halászott Sárgahasú Tonhalból készült hajszálvékonyra vágott, szárított halpehely. 3 féle fa keverékből, tölgy, bükk és éger, készített faforgácson füstölt a tökéletes, autentikus japán Dashi Alaplé készítéséhez.
Elérhetőség: Készleten
Cikkszám
HS50270
Minőségét megőrzi
2025-04-30
Elérhető mennyiség
30 db

Fenntartható módon halászott Sárgahasú Tonhalból készült hajszálvékonyra vágott, szárított halpehely, Katsuobushi. 3 féle fa keverékből, tölgy, bükk és éger, készített faforgácson füstölt a tökéletes, autentikus japán Dashi Alaplé készítéséhez.

Elkészítési javaslat: Egyszerű Dashi Alaplé:

  • 500 ml forrásban lévő vízbe szórjunk 20 g Katsuobushi Tonhalpelyhet,
  • Forraljuk 30 másodpercig
  • Vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni 2-3 percig
  • Szűrjük le, és a Dashi Alaplé elkészült

Ajánlott Erőteljesebb Dashi Alaplé:

  • 500 ml forrásban lévő vízbe tegyünk szárított algalapot (Nori Sushi algalap csíkokra vágva, vagy Wakame), és egy pár szárított Shiitake gomba szeleteket.
  • Forraljuk alacsony-közepes tűzön 20 percig
  • tegyünk bele 20 g Katsuobushi Tonhalpelyhet, forraljuk még 30 másodpercig, majd
  • vegyük le a tűzről és hagyjuk állni 15 percig
  • Szűrjük át egy tiszta, fehér konyharuhán, szűrőgézen, a maradékot is csavarjuk ki jól a konyharuhában, hogy még több íz jöjjön ki belőle.

 

További információk
Származási hely Spanyolország
Töltő súly 40 g
Minőségét megőrzi 2025. ápr. 30.
Összetevők Sárgahasú tonhal (Katsuwonus pelamis) 100%, tölgy-, bükk- és égerfán füstölve.

Nincs kapcsolódó cikk