A bulgur semleges ízű, hántolt, tört, rostban gazdag durumbúza, néha zöld búzaszemekből készítik, amit előpárolnak, így gyorsan megfő. Nagyszerű alternativája a rizsnek, kiadós és gyorsan elkészül. Az arab országokban, Dél-Európában és Indiában előszeretettel fogyasztják.
Felhasználása: mint a tarhonyát, arab országokban, Dél-Európában, Indiában ízletes köretet készítenek belőle, de salátákhoz is kiváló, sok zöldséggel és zöldfűszerrel.
Elkészítése: átmosás és leszűrés után 1, 5x-es mennyiségű vízben megfőzzük. Elegendő addig főzni, amíg magába szívja a vizet.
Jó tudni:
- nem okoz vércukorszint ingadozást
- magas rost és alacsony kalóriatartalmának köszönhetően kiváló fogyókúrás köret
- rosttartalma ármossa a beleket, kisopri a salakanyagokat, megelőzi a vastagbélrák kialakulását
glikémiás indexe 46, (a fehér főtt rizsé 70-80), minél alacsonyabb, annál egészségesebb.
Származási hely | Törökország |
---|---|
Töltő súly | 500 g |
Minőségét megőrzi | 2025. szept. 30. |