Az indiai kenyér, a Chapati, vagy Roti, a legnépszerűbb kenyérfajta Indiában. Ez az őrlés Great Taste Award kitüntetett!
Elkészítési javaslat: Szórjuk egy tálba az indiai lisztet, sózzuk, öntsünk hozzá egy evőkanálnyi olvasztott vajat, vizet, és gyúrjuk egy kemény, rugalmas masszává, és tegyük félre pihenni 15 percre. A masszának nem szabad ragadnia, formáljunk golflabda nagyságú adagokat, nyújtsuk kör alakúra, kb. 15 cm átmérőjűre. Melegítsünk elő forróra egy palacsinta sütőt, lehetőleg ragadásmenteset, és egyesével süssük ki a kenyereinket. Forgatva süssük 3-5 percig, de ne égessük meg. Ha olajat is teszünk e serpenyőbe, akkor egy másfajta kenyeret kapunk, aminek a neve: Puri.
Felhasználási javaslat: a Chapati-t az indiaiak úgy is fogyasztják, hogy megtöltik mindenféle finomságokkal, de tunkolják is az ételt vele. Főleg hús-, és zöldség ragukhoz, pörköltekhez fogyaszthatjuk, az eredeti szokásokhoz hűen. Tölthetjük mindenféle jóval, kebab vagy tortilla módjára is. Kitűnő pizzatészta készíthető belőle, élesztő hozzáadásával.
Származási hely | Egyesült Királyság |
---|---|
Minőségét megőrzi | 2024. dec. 31. |
Összetevők | búzaliszt |