Az általában téglavörös termést megőrlik, és a port önmagában is használják, de többnyire keverik más fűszerekkel. Az ősi maya konyha, de a mai mexikói konyha is erre a csípős fűszer fajtára épül. A dél-kelet Ázsiai, az indiai konyha is rendszeresen ezt használja.
A maja/maya szokás úgy tartotta, hogy a csípős paprika megszünteti a hasmenést, a görcsöket és a fogínyvérzést. Az aztékok átpasszírozták, és a paprikapéppel a meghúzódott izmaikat, a törött végtagjaikat borogatták.
Rendszeres fogyasztása serkenti az emésztést, megóvja a gyomor nyálkahártyáját az alkohol, illetve az acetil-szalicilsav (egyes fájdalomcsillapítók hatóanyaga) károsító hatásától.
Felhasználási javaslat: mártásokhoz, főzelékekhez, levesekhez, sültekhez, grillezett húsokhoz.
Capsaicin tartalom: 1800 mg/kg
SHU 25.000
Származási hely | Kína |
---|---|
Minőségét megőrzi | 2025. dec. 20. |
Latin Name | Capsicum annuum |