Közepesen csípős, mert a magvakat, magléceket eltávolították a feldolgozás során. Kíválóan alkalmag az ételek utóízesítésére és díszítésére. A Cayenne borsból, vagy inkább paprikából termesztenek a legtöbbet a világon. Szinte minden chilifajta a Cayenne-ből származik. Csípős, javasoljuk az óvatos kitapasztalását, hogy a megfelelő adagot ízlésünknek megfelelően tudjuk beállítani.
Scoville skála értéke: 9.500
Felhasználási javaslat: A majdnem készre főtt ételekhez adjuk, tálaláskor dekorálásra használjuk. Az ételek utóízesítésére kiváló.
Érdekesség, jó tudni: A csípősségét a paprikáknak a Scoville Skálán határozzák meg. 0-tól egészen 16 millióig, a kápia paprika 0 a skálán, és a tiszta capsaicin pedig a maximum, a Cayenne bors, paprika 30.000-50.000 között mozog, míg a magyar hegyes erős paprika 500-1.500 a Scoville Skálán.
Származási hely | Kína |
---|---|
Minőségét megőrzi | 2026. ápr. 10. |
Latin Name | Capsicum annuum |
Összetevők | Cayenne chili szálak |