A Chinkiang a feketerizsből készült ecet Kína déli tartományaiban népszerű és hagyományos. Öt említésre méltó jellegzetessége, a szín, az illat, a savasság, az alkohol, és a sűrűség. Ez a Zhenjiang városból származó fekete rizsecet állítólag a legjobb a fekete rizsecetek között. Szép, sötét a színe, harmónikus, majdnem füstös az íze. Hong Kong fő ecetfajtája. A kínai szakácskönyvekben az ecet savassága fele annyira savas, mint az európai adagolásokban, tehát 1 evőkanál kínai Chinkiang ecet, 1/2 evőkanálnyi európai ecetnek felel meg savasságban.
Származási hely | Kína |
---|---|
Töltő súly | 550 ml |
Minőségét megőrzi | 2026. jún. 4. |
Összetevők | víz, ragacsos rizs, búza korpa, só, cukor. Savasság >5,5 g/100 ml (5,5%) |