A Kantoni Chow Mein Kínából terjedt el, de mint sok más kínai étel, ez is átalakult a helyi körülményekhez alkalmazkodva, és így lett igazán sikeres. A legenda azt állítja, hogy a kínai vasútépítők nyomában alakultak az első éttermek, ahol ezt a fogást felszolgálták a kínaiaknak és a helyi lakosoknak is. Két fajta Chow Mein ismeretes, az egyik a gőzöléssel/főzéssel készült, a másik a ropogósra sütött Chow Mein. Ez a Fűszerpaszta a ropogósra sütött tésztát képviseli. A nagy előnye az, hogy bármivel elkészíthető, szezonális zöldségekből, maradékokból, stb.
Elkészítési javaslat: Mindössze 15 perc alatt elkészíthető!
Beszerzendő friss hozzávalók: 3 evőkanál olaj, 200 g hús, vagy tenger gyümölcsei (garnélarák, tintahal, kagyló), 100 g káposzta és sárgarépa, szezonális zöldségek, szeletelt újhagyma, aprított friss piros chili, a többi itt a webáruházban beszerezhető: 200 g kínai woktészta, Chow Mein Fűszerpaszta AHG 50g.
Származási hely | Thaiföld |
---|---|
Töltő súly | 50 g |
Minőségét megőrzi | 2026. febr. 13. |
Összetevők | salotta hagyma, szójabab olaj, szójaszósz (víz, szójabab, búzaliszt, cukor, só), paradicsom püré, só, fokhagyma, hagyma, sötét szójaszósz (cukor, víz, szójabab, búzaliszt), feketebors. |