A kantoni Citromos Csirke egy híres fogás Kína szerte, úgy is mint egy klasszikus elvitelre étel. A jellegzetessége a Panko bundában kisütött hús, rák, hal, bármi. Tálalják ázsiai zöldekkel, Bok Choi, Kínai Kel, Zöldbab, sok féle zöldség illik hozzá.
Felhasználási javaslat: Csirkehúsok ízesítésére, de ajánlott még más húsok olajban való sütésekor azok ízesítésre. Tengeri herkentyűk, tenger gyümölcsei, halak, rákok, garnélák szószaként kimondottan finom. Az elkészített szósz kitűnő még salátaöntetnek, mártogató szósznak is.
Elkészítési javaslat:
Hozzávalók: 1 tasak AHG Kantoni Citromos Csirke, 2 evőkanál víz, 450-500 g kockázott csirkehús, 1 felvert tojás, 125 g panko panír, olaj a sütéshez, 3 szelet citrom és karikázott újhagyma.
Munkafolyamat: mártsd meg a csirkedarabokat a tojásban, majd hempergesd bele a panko panírba. Bő olajban süsd ki a csirkedarabokat készre. Keverd el a tasak tartalmát a vízben, alaposan verd fel, majd a tálalásnál öntsd a csirkedarabokra. Főzz jó minőségű rizst köretnek.
Származási hely | Thaiföld |
---|---|
Töltő súly | 60 g |
Minőségét megőrzi | 2025. jún. 6. |
Összetevők | cukor, víz, glukóz szirup, laktóz, barna cukor, savanyított citrom (citrom, só, citromsav), sűrítőanyag: módosított tápióka keményítő, savszabályzó, só. |