Ez a Curry keverék a Karibi szigeteken kialakult fűszerezési szokás eredménye. A Sri Lanka-i bevándorlók hozták magukkal, majd a helyiek fűszerezési szokásaival keveredve alakult a mai formájára. A csípősségét nem a megszokott chiliből kapja, hanem inkább a feketebors és a barna mustármag adja. Az eredmény egy enyhébb, de éles ízekkel rendelkező keverék.
Felhasználási javaslat: A „Poudre de Colombo”, egy sűrű húsos ragu, kecske-, bárány- vagy sertéshúsból készül. Ezekből a húsokból készíthetünk egy Colombo Curry Ragut, krumplival, vagy főzőtökkel kiegészítve. Van olyan variáció is, amely kókusz tejet, padlizsánt, okrát is használ. Mivel ez Tamil eredetű, keverjük bátran Tamarind szósszal, kókusztejjel, borral vagy rummal. Ne sajnáljuk belőle a hagymát, fokhagymát sem. Rizzsel tálaljuk.
Adalékanyagot, színezéket, tartósítószert nem tartalmaz!
Ez a Curry keverék a Karibi szigeteken kialakult fűszerezési szokás eredménye. A Sri Lanka-i bevándorlók hozták magukkal, majd a helyiek fűszerezési szokásaival keveredve alakult a mai formájára. A csípősségét nem a megszokott chiliből kapja, hanem inkább a feketebors és a barna mustármag adja. Az eredmény egy enyhébb, de éles ízekkel rendelkező keverék.
Felhasználási javaslat: A „Poudre de Colombo”, egy sűrű húsos ragu, kecske-, bárány- vagy sertéshúsból készül. Ezekből a húsokból készíthetünk egy Colombo Curry Ragut, krumplival, vagy főzőtökkel kiegészítve. Van olyan variáció is, amely kókusz tejet, padlizsánt, okrát is használ. Mivel ez Tamil eredetű, keverjük bátran Tamarind szósszal, kókusztejjel, borral vagy rummal. Ne sajnáljuk belőle a hagymát, fokhagymát sem. Rizzsel tálaljuk.
Adalékanyagot, színezéket, tartósítószert nem tartalmaz!
Származási hely | Magyarország |
---|---|
Minőségét megőrzi | 2026. aug. 1. |
Összetevők | koriander, mustármag, római kömény, görögszéna mag, kurkuma, chili. |