A Csevapcsicsi egy szerb étel, és olyan meghatározó a fűszerezése, hogy az ehhez való fűszerkeverék is ezt a nevet kapta. Tőlünk délebbre nem kevernek a darált húsba zsemlét, rizst, csak a színhúst használják a sült hús kolbászocska, vagy fasírtocska elkészítésekor. A zöldfűszerek közül északabbra a petrezselymet, délebbre a mentát, de még használnak majoránnát, kakukkfűvet is. A bosnyákok az ő változatukat, kicsit másként fűszerezve, „Mics”-nek nevezik, a románok, a sajátjukat „Mititei”-nek.
Felhasználási javaslat: fasírtok, darált húsból készült ételek, húsgombócok, grillezett húsok ízesítésére.
A Csevapcsicsi egy szerb étel, és olyan meghatározó a fűszerezése, hogy az ehhez való fűszerkeverék is ezt a nevet kapta. Tőlünk délebbre nem kevernek a darált húsba zsemlét, rizst, csak a színhúst használják a sült hús kolbászocska, vagy fasírtocska elkészítésekor. A zöldfűszerek közül északabbra a petrezselymet, délebbre a mentát, de még használnak majoránnát, kakukkfűvet is. A bosnyákok az ő változatukat, kicsit másként fűszerezve, „Mics”-nek nevezik, a románok, a sajátjukat „Mititei”-nek.
Felhasználási javaslat: fasírtok, darált húsból készült ételek, húsgombócok, grillezett húsok ízesítésére.
Származási hely | Magyarország |
---|---|
Minőségét megőrzi | 2027. márc. 31. |
Összetevők | só, vöröshagyma, fokhagyma, fehérbors, majoránna, kakukkfű, petrezselyem. |