A Cukorpálma gyümölcse sok délkelet-ázsiai konyha csemegéje. Ezek a magok, angol nevén a Toddy pálmafáról származnak, magyarul Cukorpálmának, Datolyapálmának vagy Palmyra pálmának is nevezik.
A magokat jellemzően eltávolítják a pálmafa terméséből, amely egy nagy, kerek gyümölcs, több magot tartalmazhat zselészerű pépbe ágyazva.
Felhasználási javaslat:
Desszertek: fagylalthoz, joghurtba vagy más pudingokhoz tálalva.
Italok: gyümölcsös puncsok, koktélok készíthetők belőle.
Torták és sütemények tölteléke: gyümölcstortába, gyümölcskenyerekbe, karácsonyi süteményekbe, muffinokba jól illik.
Gyümölcssaláta: egzotikus összetevője lehet a gyümölcssalátának.
Turmixok: Tej alapú turmixok és más növényi alapú turmixok ízét izgalmassá teszi.
Ázsiai édességek: a Thaiföldi, Vietnami konyha édességek készítésére használja, gyakran Kókusztejjel, Tápióka gyönggyel vagy Ragacsos (Fekete) rizzsel készítve.
Sós Ételek mellé: pürésítsd turmixgéppel és tálald sós húsok, ételek mellé édes mártásként. De kenheted közvetlenül pirítósra is.
Származási hely | Thaiföld |
---|---|
Töltő súly | 565 g |
Minőségét megőrzi | 2025. jún. 24. |