A szárított kovász por kiválóan alkalmas Pizzatészták készítésére. A Pizzatésztát egy éjszakán át kell hagyni kelni, főleg akkor, ha Pizzalisztet (Farina Speciale Tipo 00-ás) lisztet használunk. Ez a szárított kovász ellenállóbb a magas hőmérséklethez, mint a porélesztő, ezért ideális Pizzatészták készítésére. Ettől lesz a Pizzatészta könnyű, ropogós, illatos és jóízű.
FONTOS: Nem összekeverendő a porélesztővel, ami szinte azonnal beindul, ez a kovászból készült szárított por lassabban, hosszabban fejti ki a hatását, a minimális kelesztési idő 1 éjszaka, de ennél lehet több, akár egy egész nap is, ennél kevesebb ideig keleszteni nem szabad, mert nem kel meg a tészta. Ha ennél hamarabb szeretnénk pizzatésztát készíteni, akkor siettethetjük a folyamatot egy kis friss élesztővel is.
Nagy előnye a hosszú eltarthatóság, így mindig van a háznál kovász.
Adagolása: 0,5 kg Pizzaliszthez elegendő adag.
Felhasználási javaslat: Pizzatészták készítésére. De minden olyan kelesztési folyamatban is, ahol friss kovászt használnánk. Tapasztaljuk ki magunknak, hogy csak a kovászporral, vagy friss élesztővel keverve érjük el a legjobb pizzatésztát.
Kenyérsütéshez nagyobb adagra lesz szükség, 1 kg liszthez legalább 4 zacskó Kovászpor kell, ugyanúgy 1 éjszakán át kelesztve. Nehezebb lisztkeverékekhez még több, hogy rendesen megemelkedjen. A legjobb az, ha kitapasztaljuk magunknak az adagot.
Származási hely | Magyarország |
---|---|
Minőségét megőrzi | 2025. máj. 31. |
Lejárati dátum | 2025. okt. 31. |
Összetevők | szárított kovász búzalisztből 90%, maláta búza liszt, nyomokban tartalmazhat tejet, tojást, szójababot és szezámmagot is. |