Spanyol Pimiento Paprika, tölgyfán füstölve, majd őrőlve. Elég egy keveset használni belőle, hogy azt a csábító füstös aromát átadjuk a fogásoknak. Nem tartalmaz füstaromát, és más mesterséges anyagokat, fűszereket. Tapasztaljuk ki mennyit használunk belőle, beleszórni könnyű, de kivenni belőle?
Felhasználási javaslat: a Spanyolok a Chorizo kolbászukat ízesítik vele, mi is fűszerezhetjük a magyar kolbászt ezzel, így még kellemesebben füstös lesz. Természetesen pörköltek, raguk, gulyáslevesek ízesíthetők ezzel, de a sütésre, grillezésre szánt húsokat is megbolondítja. Mindenféle Barbecue szósz füstössé tételére kiváló. Nagyszerű asztali fűszer.
Származási hely | Spanyolország |
---|---|
Minőségét megőrzi | 2025. szept. 22. |
Latin Name | capsicum annuum |
Összetevők | füstölt pimiento paprika |