Ghee, Ghi - az Indiai Tisztított Vaj - TRS

4 995 Ft
A vaj hevítésével laktózmentes zsiradékot kapunk, és fogyasztása, használata alkalmas a laktózérzékenyek számára is. A Tradicionális indiai konyha ezt használja zsiradéknak.
Elérhetőség: Készleten
Cikkszám
HS17112
Minőségét megőrzi
2025-07-30
Elérhető mennyiség
13 db

A vaj hevítésével laktózmentes zsiradékot kapunk, és fogyasztása, használata alkalmas a laktózérzékenyek számára is. A Tradicionális indiai konyha ezt használja zsiradéknak. Az előállítása azért alakult ki, mert a trópusi környezetben nem volt megoldható a hűtés, és ezzel az eljárással az eltarthatóságot érték el. A hevítéssel a tejfehérje is és a tejcukor is elválik, majd a mardék zsiradék képezi a Ghee-t vagy a Ghi-t. 

Felhasználási javaslat: Olaj és zsír helyett főzéshez, sütéshez. Az indiai konyha alapvető hozzávalója, alapanyaga. Az Ájurvédikus konyhában, gyógyászatban csak ezt használják. Ájurvédikus masszázsban is ezt használják. A Ghee ideális rántotthúsok sütésére, a magas gyulladás pontja miatt, egészen 250 C fokig hevíthető. Szobahőmérsékleten folyékony, hűtőben tartva szilárd.

Felbontás után hűtőben tárolandó, és 3 hónapon belül fogyasztandó.

További információk
Származási helyEgyesült Királyság
Töltő súly500 g
Minőségét megőrzi2025. júl. 30.
Összetevőkvajzsír 99,8% (tej), nedvesség 0,19%, ízesítés: Ethyl Butyrát 0,01%

Nincs kapcsolódó cikk