Egy profi, mindennapi használatra alkalmas, fémből (rozsdamentes acél) készült gőzölővel hatékonyan tudunk gőzölni zöldségeket, ragacsos riszt, stb. Az alsó edénybe öntsük a vizet, a felső kettőbe pedig a főzni kívánt ételeket. Jóval könnyebb tisztán tartani a fémből készült gőzölő edényeket, mint a bambusz gőzölőket.
Felhasználási javaslat: Gőzöljünk mindenféle zöldségeket, rizst (gézlapba tekerve), főleg a kínai ragacsos rizst ezzel a gőzölővel kell elkészíteni. Wonton dumpling (gombóc húsokkal töltve), de akár barátfüle is könnyedén gőzölhető. Nagy előnye a gőzölésnek, hogy a tápanyagok az ételben maradnak, nem öntjük ki a vízzel, és az étel textúrája, állaga szilárdabb, nem ragacsos, vagy szétfőtt állagú lesz.
Származási hely | Kína |
---|---|
Töltő súly | 8 lteres |