A Gunpowder kínai zöld tea az alakjáról kapta a nevét. Mivel a tealeveleket egyenként kis golyókká sodorják, mely így a puskaporra hasonlít. A tealevelek összesodrásával a frissességet akarták megőrizni. Ez az egyik legismertebb kínai zöld tea fajta. A Gunpowder teának erőteljes íze van, sokan hasonlítják ezt az ízt a lágy mézhez. A tea íze kicsit füstös, enyhe rezes utóízzel. Az elkészült tea sárga színű. Érdemes mind a teáscsészét, mind a teáskannát forró vízzel átöblíteni mielőtt beletennénk ezt a különleges zöld teát. Ahogy forró víz éri a kis tea golyókat, azok kinyílnak. Ezért érdemes jól kiszámolni a teázási mennyiséget. Ez egy-két teáskanál Gunpowder teához 1,5 dl forró vizet jelent. Az ideális felöntési hőmérséklet 85-95 C fok között van. Az első és a második főzethez 3-5 percig hagyjuk ázni a tealeveleket. Minél többször öntjük fel, annál hosszabb ideig hagyhatjuk ázni a tealeveleket. Leszűrni nem szükséges, de ártani sem árt. Tejet ehhez a tea fajtához ne adjunk, mert nem való hozzá. Kiváló alapja lehet a Marokkói menta teának. Lsd. a friss fűszerek között a Marokkói teamentát, a Nana-t.
Tudtad? Grillezésnél egy csipetnyi tealevél az izzó faszénre csodálatos ízt ad a húsnak!
Származási hely | Kína |
---|---|
Töltő súly | 250 g |
Minőségét megőrzi | 2026. febr. 28. |