A gyömbér egy nagyon fontos konyhai alapanyag, a régi magyar konyha is használta napi szinten. Könnyű termeszteni a konyhakertben. Távol-Keleten nem csak íze miatt, de gyomorerősítő, étvágygerjesztő hatása miatt is használják.
Felhasználási javaslat: Keleti ihletésű ételek, curry-k, raguk levesek, mártások, főzelékek készítéséhez. A gyümölcsös ételek kimondottan finomabbak lesznek ettől a fűszertől. Sütemények készülnek vele, ki ne ismerné a mézeskalácsot, aminek a gyömbér a fő fűszerezője, az angolok úgy is hívják, hogy Gingerbread (gyömbérkenyér). Vadas ételeket teltebbé teszi ez a pikáns fűszer. A főzés utolsó fázisában tegyük az ételbe, és ha túladagoljuk, kesernyés lehet tőle az étel.
Származási hely | Peru |
---|---|
Minőségét megőrzi | 2025. jún. 30. |
Latin Name | Zingiber officinale |