A tradícionális Hawaii sókészítés méltán híres változata ez az Őslakosok által évszázadok óta előállított sókülönlegesség. Vulkanikus alaea agyag gödrökben szikkasztott tengeri só, melyet Hanapepe és Kauai leszármazottjai készítik. Közel 80 féle természstes ásványi anyagot, köztük magnéziumot, potasszumot, vasoxidokat tartalmaz, melyek legtöbbje hiányzik az iparszerűen előállított asztali sókból. Csonterősítő, és vérnyomás szabályzó hatása van. A kozmetika ipar használja arcmaszkokban, bőrradírokban, mert a bőr abszorbálja hasznos összetevőket és méregtelenít. Kevesebb szódiumot tartalmaz, mint az asztali só. A robusztos íze értékelt ízesítővé teszi a mindennapi ételkészítésben. Óvatosan, kitapasztalva használjuk, jóval kevesebb kell belőle, mint a megszokott konyhai sókból.
Felhasználási javaslat: Húsok ízesítésére, mint sült sertéshús, vagy főtt sertéshús, de marhahúshoz is jól illik. Halételek sózására kiváló.
Minőségét korlátlan ideig megőrzi
Származási hely | Hawaii - USA |
---|---|
Minőségét megőrzi | 2099. dec. 31. |
Összetevők | tengeri só, Alaea agyag |