A Hoisin Barbecue szósz egy sűrű, pikáns szósz, a kínai konyhában elterjedt a használata. A mélysötét színű szósz édes-sós-csípős-savanyú ízvilágú, Kína szerte más és más, de a fő hozzávalók mindig ugyanazok, a fermentált (erjesztett) szójabab, chili, fokhagyma, ecet és só.
Felhasználási javaslat: Grillezett húsok mázaként, grillezés közben a húst kenegetve, vagy a már kisült húsok mellé mártogató szósznak. Tavaszi tekercsek egyik mártogató szósza (a másik a chiliszósz), Stir Fry (wokkozott) kínai ételekhez adagolva, főleg a kantoni ételekhez. Kacsasültekhez (főleg a pekingi kacsa), sült sertéshúsokhoz, általában sült húsokhoz nagyszerű mártogató szósz. Egészben sütött csirke, sütés közbeni kenegető máza.
Származási hely | Hong Kong (Kína) |
---|---|
Töltő súly | 200 ml |
Minőségét megőrzi | 2027. jan. 31. |
Összetevők | cukor, fermentált szójabab dara 36,5% (szójabab, búza só, víz), rizsecet, víz, fokhagyma, színezék: karamell (E150a), só, szezámolaj, chili. |