A Satay leves, levesalap Kelet-Ázsia szerte elterjedt fogás. Mindig a földimogyoró kellemes íze dominál. A Kínaiak levesalapnak, az Indonézek, Thaiföldiek, Malájok pedig a roston sült saslik csirkedarabokhoz mártásként készítik. Kínában az asztalt körbeűlő társaság maga főzi meg a középre helyezett forrásban lévő Satay Forró Levesben a neki tetsző ételdarabokat, egy különleges barátias, családias hangulat közepette.
Felhasználási javaslat: Kétféle elkészítési módban élvezhetjük ezt a dús leves alaplevet. Először: készíthetünk belőle egy kiadós levest, 1,5 liter forrásban lévő vízhez adva, majd tehetünk bele szinte bármit, csirkehúst, marha- vagy sertéshúst, különféle zöldségeket, gombákat, ami kéznél van, és készre főzzük.
Másodszor: és ez a legelterjedtebb mód: fogyaszthatjuk úgy, mint a kínaiak, akik elkészítik az alaplevet a leírtak szerint és az asztalon forrásban tartva valami főzőlappal, körbe tálalva a nyers hozzávalókat, mindenki maga főzi meg a lében a neki tetsző alapanyagokat. Ezek általában vékony szeletekre vágott marhahús, nyers húsgolyók, garnéla rákok, friss tintahal darabok, tészták, vékonyra vágott zöldségek, szeletelt gombák lehetnek.
Elkészítési javaslat: A tasak tartalmát 1,5 liter forrásban lévő vízben old fel.
Származási hely | Kína |
---|---|
Töltő súly | 75 g |
Minőségét megőrzi | 2025. ápr. 28. |
Összetevők | víz, szója szósz (víz, só, szójabab, búza, színezék: E150a (karamell), glukóz-fruktóz szirup), földimogyoró paszta 12%, szójabab olaj, só, E621, E627, E631 (glutamátok), cukor, dehidratált garnélarák, élesztő kivonat, kókuszdió por 2% (kókuszdió kivonat, emulgálószer: szódium caseinát (tejtermék), fűszerek, salottahagyma, chili paprika por, dehidratált fokhagyma, kurkuma por, hagyma por, módosított kukorica keményítő, |