Ez a japán Ramen leves a sokfajta Ramen levesek egyike, később bemutatok másikakat is, mert a japán levesek nemcsak finomak, de egészségesek is, többek között a tengeri algától. Nem kell megijedni tőle, viszonylag könnyű elkészíteni.
Hozzávalók:
2 csomag kínai tészta, tojás nélküli
4 vékony szelet főtt sonka
1 gerezd fokhagyma szeletelve
1 púpos teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál szezámolaj
3 csésze, 6-700 ml csirkehúsleves
200 g mungóbab csíra
200 g bambuszrügy csíkok
2 lágyra főzött tojás
½ teáskanál himalájai só
őrölt feketebors
1 teáskanál cukor
3 evőkanál japán szójaszósz
„wakame”, tengeri alga, ízlés szerint
Póréhagyma karikázva a tálaláshoz
rizsecet
Hogyan készítsd?
- Hevíts szezámolajat egy mély serpenyőben, add hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd öntsd bele a csirkehúslevest, forrald fel.
- Add hozzá a sót, cukrot, szójaszószt, a mungbab csírát, a bambuszrügyet, és forrald fel megint. Vedd le a tűzről, és szórd bele a wakame-t, áztasd, hogy dagadjon és szép zöld színe legyen.
- A tányérokba tedd a száraz, kínai gyorstésztát, helyezd rá a főtt sonka szeleteket, és öntsd rá a forró levest, takard le egy másik tányérral, és hagyd a tésztát dagadni pár percig.
- Mielőtt tálalod, szórd rá a póréhagyma karikákat, és tedd bele a félbevágott tojást, és ízesítsd rizsecettel ízlésed szerint.
Jó étvágyat!