Ha dél-Thaiföld a Massaman Curry, akkor észak-Thaiföld a Hunglay Curry a kulináris térképen. Eredetileg az indiai kereskedők igénye szerint fűszerezett curry-k adták az alapot, majd kialakult ez a jellegzetes étel. Sűrű, piros és sárga színekkel, omlósra főtt hússal, a magyar ízbimbókat is mélyen megérinti. Szinte kizárólag sertéshúsból készítik, karaj, vagy hasalja, de más részéből is kiváló. Friss gyümölcs, a főzés végén hozzáadva, izgalmassá teszi. A Helyiek ananászdarabokkal, banánkarikákkal, vagy más gyümölcsökkel bolondítják meg. Idehaza, hozzáadhatunk finom magyar szezonális gyümölcsöket.
Elkészítési javaslat:
Hozzávalók: 1 tasak Hunglay Curry fűszerpaszta, 250 g sertéshús darabolva, szójaszósz.
Származási hely | Thaiföld |
---|---|
Töltő súly | 60 g |
Minőségét megőrzi | 2025. febr. 20. |
Összetevők | salotta hagyma, fokhagyma, fűszerek (kurkuma, római kömény, fahéj), chili, só, rákpaszta (rák, só), citromnád, tamarind. |