Húsos Curry - Indiai Rogan Josh, Csípős Fűszerpaszta - AHG
895 Ft
Az egyik legfinomabb húsos Curry az Indiai, illatos, fűszeres, aromás, az omlósra főzött hússal mennyei. Rogan Josh eredetileg egy Kashmiri recept, de ma már az egész vlágot meghódította. Vegán változatban a húst cseréld ki lencsére, csicseriborsóra, tofu-ra.
Az egyik legfinomabb húsos Curry az Indiai, illatos, fűszeres, aromás, az omlósra főzött hússal mennyei. Rogan Josh eredetileg egy Kashmiri recept, de ma már az egész vlágot meghódította. Vegán változatban a húst cseréld ki lencsére, csicseriborsóra, tofu-ra.
Felhasználási javaslat: az eredeti Rogan Josh változat Bárányhússal készül, de ugyanolyan finom marha-, sertés- vagy csirkehússal is.
Elkészítési javaslat: Hozzávalók: 1 tasak Indiai Húsos Curry Főzőpaszta, 1-2 ek olaj, 2 fej nagyobb hagyma aprítva, 350 g hús, hockázva, 110 ml natúr joghurt, 440 ml víz, koriander- vagy petrezselyem zöldje.
Hevíts olajat egy serpenyőben közepes-magas hőfokra, dinszteld meg a hagymát a Főzőpasztával együtt, kb 2 percig.
Add hozzá a húst, süsd 5 percig, kevergetve.
Csökkentsd a hőt, öntsd hozzá a vizet és a joghurtot, forrald fel.
Fedd le és főzd 30 percig lassan rotyogtatva.
Vedd le a fedőt és főzd még 15-20 percig, amíg a hús megpuhul (minden húsnak más a főzési ideje), és a szaftja finom sűrű nem lesz. Néha-néha keverd meg.
Megjegyzés: ha csirkehúst használsz, akkor fele annyi vizet 220 ml-t adj hozzá, és csak 15-20 percig főzd összesen.
Adj hozzá 3 ek Paradicsompürét a gazdagabb ízekért
Vegán változat: cseréld ki a húst barnalecsére, csicseriborsóra.