Ez az Észak-Afrikai fűszerkeverék főleg Tunézia zászlóshajója, sokszor nevezik nemzeti fűszerüknek is. Sok variáció létezik, de a fő hozzávalók szinte mindig ugyanazok: paprika, római kömény, kömény, fokhagyma, koriander, menta, paradicsom. A Szahara régióban szokás füstölt paprikával készíteni.
Felhasználási javaslat: Keverjük paradicsompürébe és használjuk Harissa krémként. Ezt a krémet használják elő- és főételekhez egyaránt. Csak a Fűszerkeveréket raguk, pörköltek, marinádok, páclevek, húsok grillezés/sütés előtti dörzsfűszerezésére, fűszerezésére, vagy bárány-, marha-, sertéshúsból készült pörköltek, és a kuszkusz fűszerezésére. Finom halhoz és zöldségekhez is, pl. padlizsán. Mindig ott található a tálalt ételek mellett, mint asztali szósz. Újabban olasz pasztaételeket is ízesítenek vele.
Adalékanyagot, színezéket, tartósítószert nem tartalmaz!
Az egzotikus bárányból készült ételek fűszere. Ebben a keverékben a fűszerek összetétele gondosan egyensúlyozott, ettől lesz a bárányból készült étel annyira élvezetes.
Felhasználási javaslat: Grillezéskor, vagy roston sütéskor keverjük olajjal, mézzel és ezzel dörzsöljük be a húst.
Adalékanyagot, színezéket, génmódosított összetevőt, tartósítószert nem tartalmaz!
Származási hely | Magyarország |
---|---|
Minőségét megőrzi | 2026. jan. 31. |
Összetevők | só, vöröshagyma, paradicsom, fokhagyma, gyömbér, kömény, petrezselyem, kardamom, szegfűszeg, fahéj. |