A feltüntetett képek illusztrációk, a termék valós kinézete eltérhet a képen láthatótól.

Indiai ötfűszer, Panch Phoron - egész keverék

275 Ft

Indiai ötfűszer keveréket alapfűszerezésként használják sok indiai receptben. Minden harapásnál más és más élményt ad, meglepetésszerűen mutatja a fűszerek spektrumát. 

A Panch Phoron elnevezés szó szerint azt jelenti Öt-fűszer. Az indiai őt-fűszer keveréket Nepál déli részétől egészen Mianmarig mindenhol használják. További elnevezései: Panch Puran, Panch Phoran, Panchphoran, Panch Phutana, Paudkaune Masala. Mind az öt fűszer mag, ezek pedig a görögszéna, a nigellamag (fekete kömény), római kömény, a fekete mustármag és az édeskömény egyenlő arányokban keverve. Általában egész fűszerekböl áll a keverék, de mivel a görögszéna magokat igen nehéz ledarálni, ezért őrölt változatban is kapható a kereskedelemben.

Felhasználási javaslat: Hagyományosan a Panch Phoron-t zöldségekhez, csirke vagy marha curryhez, halételek, lencse- ételek, “Shukto” és savanyúság eltevésekor használják. Ragukba, pörköltekbe szintén felemelő. A főzés kezdetekor ajánlatos egy percig az olajban megpörkölni a fűszereket, hogy így kiengedjék az aromájukat.

Elérhetőség: Készleten
Csak %1 maradt
Cikkszám
FK004600
Minőségét megőrzi
2026-10-06

Indiai ötfűszer keveréket alapfűszerezésként használják sok indiai receptben. Minden harapásnál más és más élményt ad, meglepetésszerűen mutatja a fűszerek spektrumát. 

A Panch Phoron elnevezés szó szerint azt jelenti Öt-fűszer. Az indiai őt-fűszer keveréket Nepál déli részétől egészen Mianmarig mindenhol használják. További elnevezései: Panch Puran, Panch Phoran, Panchphoran, Panch Phutana, Paudkaune Masala. Mind az öt fűszer mag, ezek pedig a görögszéna, a nigellamag (fekete kömény), római kömény, a fekete mustármag és az édeskömény egyenlő arányokban keverve. Általában egész fűszerekböl áll a keverék, de mivel a görögszéna magokat igen nehéz ledarálni, ezért őrölt változatban is kapható a kereskedelemben.

Felhasználási javaslat: Hagyományosan a Panch Phoron-t zöldségekhez, csirke vagy marha curryhez, halételek, lencse- ételek, “Shukto” és savanyúság eltevésekor használják. Ragukba, pörköltekbe szintén felemelő. A főzés kezdetekor ajánlatos egy percig az olajban megpörkölni a fűszereket, hogy így kiengedjék az aromájukat.


További információk
Származási helyMagyarország
Minőségét megőrzi2026. okt. 6.
Összetevőkmustármag, görögszéna, édeskömény, nigella, római kömény.

Nincs kapcsolódó cikk