Az ősi Egyiptom és Kína fáraói, császárai tartottak Jázmin bokrokat a kertjeikben, és fogyasztották teaként a szárított virágokat. Manapság széles körben elterjedt a teák Jázmin virágokkal való ízesítése. Ezenkívül használják krémekben, szürpökben, parfümökben, édességekben, pudingokban is. Népszerű Potpuri alapanyag.
Felhasználási javaslat: Keverjük a mindennapi zöld vagy fehér teánkba keverve. Magában is finom tea készíthető belőle.
Elkészítési javaslat: 1-3 teáskanál Jázmin virágot szórjunk a Teáskannába, öntsünk rá 2-3 dl forróvizet, hagyjuk állni 5-15 percig, és szűrve kínáljuk.
Származási hely | Kína |
---|---|
Minőségét megőrzi | 2026. júl. 24. |
Latin Name | Jasminum officinale L |