Ez a gyengéden pörkölt kakaóbab ideális választék a saját csokoládé elkészítéséhez.
Sok jót lehet olvasni a neten a nyers Kakaóbab fogyasztásával kapcsolatban. A tápértékének jótékony hatása az egészségünkre, stresszoldó hatása, koleszterincsökkentő képessége azok, amelyek kiemelendők. De ne feledjük a mennyei Csokoládé ízt sem!
Felhasználási javaslat: Forró csokoládé, saját édességek elkészítése különféle más hozzávalók kipróbálásával, Maya Csokoládé készítése, úgy, ahogy azt tették a Mayák több ezer éve, igazi Étcsokoládé készítése. Sós ételek mellé érdemes kipróbálni.
Kakaó Tea készítése: a maradék héjakat öntsd le forró vízzel, mintha teát készítenél.
Maya Forró Csoki: a ledarált kakaóbabot keverd őrölt chilivel, őrölt kardamommal, őrölt ánizzsal és vaníliával (kikapart vaníliarúd magjaival, vagy pár csepp vanília kivonattal), majd öntsd fel forró vízzel. A legjobb, ha kitapasztalod a neked való megfelelő arányokat.
Gazdag Sötét Csoki: adj az őrölt kakaóporodhoz cukrot és olyan fűszereket, melyeknek az ízét kimondottan szereted, pl. kandírozott gyömbér, chili, teamenta, rózsaszirom, narancs- vagy citromhéj reszelék, kókusztej, kókuszdió reszelék, őrölt kávé, és sorolhatnám.
Származási hely | Venezuela |
---|---|
Minőségét megőrzi | 2026. júl. 24. |