Az ecetes Kapribogyó a kapribokor bimbója, amelyet leszedés után ecetes vagy sós lében konzerválnak. A kapribogyó íze jellegzetesen pikáns, enyhén fanyar és sós, gyakran citrusos árnyalatokkal. A Kapribogyó az olasz, spanyol, görög és francia konyha kedvelt alapanyaga.
Felhasználási javaslatok:
Salátákhoz:
Görög salátában fetával, paradicsommal, uborkával és olajbogyóval.
Niçoise salátában tonhallal, főtt tojással, zöldbabbal és burgonyával.
Szószokhoz:
Tartar szószhoz apróra vágva.
Salsa verdében, amely egy zöld fűszeres szósz halakhoz vagy húsokhoz.
Tésztákhoz:
Aglio e olio kapribogyóval és olajbogyóval.
Spaghetti alla puttanesca, amelyben paradicsom, olajbogyó, szardella és kapribogyó adja az ízeket.
Húsokhoz és halakhoz:
Sült csirkéhez citromos-kapribogyós mártással.
Grillezett halakhoz citromos vajjal és kapribogyóval.
Tapasokhoz és előételekhez:
Crostini vagy bruschetta tetejére szórva.
Antipasti tál részeként olajbogyó, szárított paradicsom és sajtok mellett.
Savanyúságként:
Önálló kísérőként húsok vagy sajtok mellé.
Füstölt lazac vagy sonka mellé tálalva.
Tipp: A kapribogyót érdemes felhasználás előtt alaposan leöblíteni, hogy a túlzott sósságot eltávolítsuk. Így az ételben egyensúlyban maradnak az ízek.
Származási hely | EU |
---|---|
Töltő súly | 700 g |
Minőségét megőrzi | 2027. jún. 30. |
Összetevők | kapribogyó, víz, alkoholecet, só. |