Kapribogyó - Ecetes Lében - Adria

2 290 Ft

Az ecetes Kapribogyó a kapribokor bimbója, amelyet leszedés után ecetes vagy sós lében konzerválnak. A kapribogyó íze jellegzetesen pikáns, enyhén fanyar és sós, gyakran citrusos árnyalatokkal. A Kapribogyó az olasz, spanyol, görög és francia konyha kedvelt alapanyaga.

Elérhetőség: Készleten
Cikkszám
GU4073
Minőségét megőrzi
2027-06-30
Elérhető mennyiség
3 db

Felhasználási javaslatok:

Salátákhoz:

Görög salátában fetával, paradicsommal, uborkával és olajbogyóval.

Niçoise salátában tonhallal, főtt tojással, zöldbabbal és burgonyával.

Szószokhoz:

Tartar szószhoz apróra vágva.

Salsa verdében, amely egy zöld fűszeres szósz halakhoz vagy húsokhoz.

Tésztákhoz:

Aglio e olio kapribogyóval és olajbogyóval.

Spaghetti alla puttanesca, amelyben paradicsom, olajbogyó, szardella és kapribogyó adja az ízeket.

Húsokhoz és halakhoz:

Sült csirkéhez citromos-kapribogyós mártással.

Grillezett halakhoz citromos vajjal és kapribogyóval.

Tapasokhoz és előételekhez:

Crostini vagy bruschetta tetejére szórva.

Antipasti tál részeként olajbogyó, szárított paradicsom és sajtok mellett.

Savanyúságként:

Önálló kísérőként húsok vagy sajtok mellé.

Füstölt lazac vagy sonka mellé tálalva.

Tipp: A kapribogyót érdemes felhasználás előtt alaposan leöblíteni, hogy a túlzott sósságot eltávolítsuk. Így az ételben egyensúlyban maradnak az ízek. 

További információk
Származási helyEU
Töltő súly700 g
Minőségét megőrzi2027. jún. 30.
Összetevőkkapribogyó, víz, alkoholecet, só.

Nincs kapcsolódó cikk