Készítsünk otthon egyszerűen Kimchi Savanyúságot ezzel a Fűszerkeverékkel.
A Koreai erjesztett, fűszerezett zöldségek, a Kimchi ugyanazon a tejsavas erjesztéssel készül, mint a magyar savanyított káposzta. Már a 7. században is készítették. A Kimchi azt jelenti, hogy "Elsüllyedt Zöldségek". Az ősi Koreában ugyanazért készítették, mint őseink: vitaminbevitel biztosítása a téli hónapokban. Ma már minden Koreai hétköznapi életéhez szorosan kötődik, egyfajta nemzeti étel lett a Kimchi.
Felhasználási javaslat: Koreai levesekhez, húsos ételekhez fogyasszuk úgy, mint egy savanyúságot. Rizses ételek mellé is finom.
Elkészítési javaslat:
Legalább 1 hónapig fogyasztható, ha hűtőben tartjuk.
Származási hely | Thaiföld |
---|---|
Töltő súly | 100 g |
Minőségét megőrzi | 2026. ápr. 9. |
Összetevők | só, chili, fokhagymapor, őrölt paprika, cukor, hagymapor, gyömbérpor, szárított garnéla rák, citromsav E330, fehér szezámmag. |