Készítsünk otthon egyszerűen Kimchi Savanyúságot ezzel a Fűszerkeverékkel. A Koreai erjesztett, fűszerezett zöldségek, a Kimchi ugyanazon a tejsavas erjesztéssel készül, mint a magyar savanyított káposzta. Már a 7. században is készítették. A Kimchi azt jelenti, hogy "Elsüllyedt Zöldségek".
Készítsünk otthon egyszerűen Kimchi Savanyúságot ezzel a Fűszerkeverékkel.
A Koreai erjesztett, fűszerezett zöldségek, a Kimchi ugyanazon a tejsavas erjesztéssel készül, mint a magyar savanyított káposzta. Már a 7. században is készítették. A Kimchi azt jelenti, hogy "Elsüllyedt Zöldségek". Az ősi Koreában ugyanazért készítették, mint őseink: vitaminbevitel biztosítása a téli hónapokban. Ma már minden Koreai hétköznapi életéhez szorosan kötődik, egyfajta nemzeti étel lett a Kimchi.
Felhasználási javaslat: Koreai levesekhez, húsos ételekhez fogyasszuk úgy, mint egy savanyúságot. Rizses ételek mellé is finom.
Elkészítési javaslat:
Moss meg 1 kg kínai káposztát, vagy kelkáposztát. Vágd ketté, majd vágd ki a torzsáját. Moss meg 3 szál Újhagymát is, 50 g Sárgarépát és 100 g Jégcsapretket, vágd mindet csíkokra.
A Kimchi Fűszerkeveréket oszd ketté, és keverd a fél káposzta levelei közé.
Tömörítve pakold a káposztát egy befőttes üvegbe, tedd rá a többi zöldséget is, és zárd le légmentesen, majd hagyd szobahőmérsékleten 1 napig.
A káposzta hamarosan megpuhul, ekkor szedd ki az üvegből, vágdosd 5-6 cm darabokra, majd helyezd vissza a befőttes üvegbe, jól összepakolva. Tedd a hűtőbe 2 napra.
Legalább 1 hónapig fogyasztható, ha hűtőben tartjuk.