Az ázsiai konyhákban használatos kókusztej már az egész világot meghódította. Nem csoda, hiszen a zsírosabb tejszín kiváltható vele, és sokkal egészségesebb, na meg finom is, így hát használjunk kókusztejet az ételeinkben! Ez a kókusztej sűrűbb, koncentráltabb, gazdaságosabb, mint a dobozos, már szinte kókusztejszín. A tej allergiában szenvedők bátran fogyaszthatják.
Felhasználása: koncentrált kókusztej, jóval kevesebb vizet tartalmaz, ezért nyugodtan hígíthatjuk, és tehetjük mindenféle ételbe, levesek, pörköltek, raguk, curry-k, édességek, mártások, fagyik, de akár kávéban is tejszín helyett.
Felbontás után hűtőben tárolandó, korlátolt szavatossággal, (egy pár nap). Nem szabad mélyhűteni.
Származási hely | Malájzia |
---|---|
Töltő súly | 200 ml |
Összetevők | kókuszdió hús kivonat 30%, víz, kukorica keményítő, stabilizáló: E466, E407, E412, antioxidáns: E330 |