Kung Pao Stir Fry - Szechuáni csípős Fűszerpaszta - AHG

895 Ft
A Kung Pao csípős Szechuáni szósz a kínai konyha egyik legismertebb fogása. Ezzel a szósszal egyszerű az elkészítése, csak csirkehús és mogyoró kell hozzá.
Elérhetőség: Készleten
Cikkszám
HS16368
Minőségét megőrzi
2026-03-26
Elérhető mennyiség
32 db

Az eredeti Kung Bao Csirke Szechuán tartományból származó étel, egy 19. században élt tartományfőnökről kapta a nevét, annyit jelent: Palotaőr. A csirkehúson kívül még a mogyoró, vagy inkább a kesudió a kötelező hozzávaló, ezeket a wokban pörkölik meg a sütés elején. Ez a fűszerpaszta kellemesen csípős. Nem tartalmaz ízfokozót, tartósítószert, vagy mesterséges színezéket.

Elkészítési javaslat: Hozzávalók: 450 g csirkehús, kockázva, 1 evőkanál kukorica keményítő, 2 evőkanál wokolaj (mogyoróolaj), 60 g kesudió vagy földimogyoró, egy kis kínai főzőbor, főzőbrandy, portói vagy sherry.

  • Forgasd bele a húst a keményítőbe, 
  • a kesudiót vagy a mogyorót pörköld meg magas hőfokon a wokban vagy a serpenyőben. 
  • Vedd ki és süsd a csirkehúst forró olajon 1 percig. 
  • Add hozzá a tasak tartalmát, és süsd tovább 2 percig. 
  • Öntsd vissza a kesudiót, 
  • Önts bele a főzőbort, sherryt, portóit vagy a brandyt, és párold puhára a húst. 
  • Rizzsel, vagy rizstésztával tálald. 

4 személyre elegendő.

További információk
Származási helyThaiföld
Töltő súly50 g
Minőségét megőrzi2026. márc. 26.
Összetevőkcukor, szójaolaj, ecet, csilikivonat (8%), só, hagyma, feketebors, szójaszósz (szójabab, búzaliszt, só, cukor, hidrogenizált szójaprotein), fokhagyma, színezék: E150c (karamell), savszabályzó: E330 (citromsav).

Nincs kapcsolódó cikk