Az eredeti Kung Bao Csirke Szechuán tartományból származó étel, egy 19. században élt tartományfőnökről kapta a nevét, annyit jelent: Palotaőr. A csirkehúson kívül még a mogyoró, vagy inkább a kesudió a kötelező hozzávaló, ezeket a wokban pörkölik meg a sütés elején. Ez a fűszerpaszta kellemesen csípős. Nem tartalmaz ízfokozót, tartósítószert, vagy mesterséges színezéket.
Elkészítési javaslat: Hozzávalók: 450 g csirkehús, kockázva, 1 evőkanál kukorica keményítő, 2 evőkanál wokolaj (mogyoróolaj), 60 g kesudió vagy földimogyoró, egy kis kínai főzőbor, főzőbrandy, portói vagy sherry.
4 személyre elegendő.
Származási hely | Thaiföld |
---|---|
Töltő súly | 50 g |
Minőségét megőrzi | 2026. márc. 26. |
Összetevők | cukor, szójaolaj, ecet, csilikivonat (8%), só, hagyma, feketebors, szójaszósz (szójabab, búzaliszt, só, cukor, hidrogenizált szójaprotein), fokhagyma, színezék: E150c (karamell), savszabályzó: E330 (citromsav). |