Az Encona Cajun Hot szósz egy fűszeres és ízletes szósz, amely a Cajun konyha hagyományait ötvözi az egzotikus Karib-térségi ízekkel. Ez a szósz friss chili paprikából, ecetből, fokhagymából és különböző fűszerekből készül, így egy igazán erőteljes és karakteres ízvilágot kínál. A szósz íze intenzív, pikáns és enyhén füstös, tökéletesen kiegészítve különböző ételeket.
Az Encona Luisiana Csípős Szósz egy vibráló, gazdag Szósz, ami képes a Mardi Gras élményt az asztalra varázsolni. A Kajun konyha ízvilága igazán karakteres, pikáns, fűszerezett, igazi ízbomba. Ez a Szósz Cayenne paprikából készült, úgyhogy csak óvatosan a öntéssel, próbáljuk ki előbb, hogy mennyire szeretnénk csípősen az ételt.
Felhasználási javaslat: A kész ételekhez főzés közben, de akár tálaláskor is használhatjuk.
Grillezett húsokhoz és halakhoz:
- Keverd össze olívaolajjal és friss citromlével, majd használd pácként csirkemellhez, sertéshúshoz vagy halakhoz grillezés előtt.
- Kend meg a húsokat a szószal közvetlenül a grillezés előtt vagy után, hogy extra ízt adj nekik.
Tenger gyümölcsei:
- Keverd a szószt vajjal és fokhagymával, majd locsold meg vele a garnélát vagy kagylót sütés előtt vagy után.
- Használd a szószt tenger gyümölcsei salátákhoz, hogy fűszeres ízt adj nekik.
Tacos és burrito:
- Csepegtesd a szószt közvetlenül a tacosba vagy burritoba, hogy extra pikánssá tedd őket.
- Keverd össze tejföllel vagy joghurttal, és használj mártogatósként vagy öntetként.
Levesek és raguk:
- Adj egy-két evőkanálnyi szószt paradicsomos alapú levesekhez vagy babos ragukhoz (Chili con Carne, Chilisbab), hogy extra pikánsságot adj nekik.
Szendvicsek és hamburgerek:
- Kend meg a kenyér szeleteket vagy hamburgerzsemléket a Cajun szószal, mielőtt összeállítod a szendvicset vagy hamburgert.
- Keverd a szószt majonézbe vagy más szendvicskrémekbe, hogy új csípős ízt kapj.
Pizzák:
- Csepegtesd a szószt közvetlenül a pizzára sütés előtt vagy után, hogy fűszeres/pikáns ízt adj neki.
- Keverd össze a szószt a paradicsomszósszal, amit a pizzára kensz.
Mártogatósok és mártások:
- Keverd össze a szószt krémsajttal, tejföllel vagy joghurttal, hogy egy fűszeres-pikáns mártogatóst készíts.
- Használd a szószt csirkeszárnyakhoz vagy más sült ételekhez mártogatósként.
-Édes-Csípős egyszerű szósz készíthető ha valamilyen lekvárral keverjük, pl. Sárgabarack Lekvár, és ezt szolgáljuk fel Mártogató Szósznak a Sültek mellé.
Sült krumpli és zöldségek:
- Locsold meg a sült krumplit vagy grillezett zöldségeket a Cajun szószal, hogy fűszeres-pikáns és ízletes köretet kapj.
- Keverd a szószt olívaolajjal és balzsamecettel, majd használd salátaöntetként grillezett zöldségekhez.
Származási hely | Egyesült Királyság |
---|---|
Töltő súly | 142 ml |
Minőségét megőrzi | 2026. jan. 1. |
Összetevők | víz, cayenne chili paprika pép 30% (cayenne chili, só), ecetsav, só, xanthangumi, potasszum szorbát. |