A Mie Goreng (Mee Goreng, Mi Goreng, Bami Goreng) szó szerint azt jelenti, hogy Sült Tészta. Az Indonéz és a Maláj konyha jellegzetes fogása. Elkészíteni gyors és egyszerű, ez is a népszerűségének az egyik titka, a másik pedig az, hogy ízletes, fűszeres, gyakran csípős fogás. Készítik garnéla rákkal, csirkehússal, sertéshússal, de marhahússal is. A lehetséges hozzávalók listája hosszú: saláta, kelkáposzta, kínai kel, fehér- vagy lila káposzta, spenót, zöldbab, zöldborsó, paradicsom, hagyma, fokhagyma, tojás, és még sorolhatnám. A lényeg az, hogy ami otthon van, az mehet bele.
Elkészítési javaslat:
Származási hely | Thaiföld |
---|---|
Töltő súly | 50 g |
Minőségét megőrzi | 2026. febr. 19. |
Összetevők | paradicsompüré, salottahagyma, szója olaj, só, szója szósz (víz, cukor, szója bab, búza liszt), tamarind (4%), fokhagyma, szárított garnéla rák, (4%), cukor, piros chili (4%), rák paszta (garnéla rák, só). |