A nátrium-glutamát (más néven MSG, mononátrium-glutamát vagy E621) a glutaminsav nátriummal alkotott sója. Az egyik legáltalánosabban alkalmazott élelmiszer-adalékanyag. Bár a hagyományos ázsiai konyha már régóta ízfokozóként alkalmazza, először csak 1907-ben izolálták. Tiszta állapotban fehér, kristályos port alkot, vízben vagy nyálban igen gyorsan oldódik. Ezt a terméket cukorból állítják elő. Nem tartalmaz se szóját se búzát.
Felhasználási javaslat: Rendkívül széles körben alkalmazott ízfokozó. Legnagyobb mennyiségben hústartalmú vagy húsízű élelmiszerekben fordulhat elő, de más ételekben is szerepelhet, ahol leginkább az ízek kiemelésére, erősítésére alkalmazzák. Előfordulhat leveskockákban, salátákban, felvágottakban, pácolt húsokban, chipsekben, fűszerkeverékekben.
Származási hely | Thaiföld |
---|---|
Töltő súly | 93 g |
Minőségét megőrzi | 2028. júl. 24. |