Mungóbab - natúr, száraz - Golden Chef

950 Ft
A csíráztatott mungóbab az egyik legegészségesebb téli-kora tavaszi vitaminforrásunk. Tegyük salátába, szendvicsbe, keleti wokkozott ételekbe.
Elérhetőség: Készleten
Cikkszám
HS15051
Minőségét megőrzi
2026-05-01
Elérhető mennyiség
37 db

A Mungóbab nagyon egészséges babfajta, tele vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Csíráztatott formában kicsit a zöldborsóra emlékeztető íze van, édeskés, és könnyen emészthető, nem okoz bélgázosodást. A babok közül is kiemelkedően magas a fehérjetartalma, ásványi anyag tartalma: vas, kálcium, kálium, nátrium, foszfor, magnézium. Az egyik legkiválóbb hús- és tojáspótló, ha túlsúlyban növényi eredetű étrendet szeretnénk követni.

A mungóbab hatása a szervezetünkre:

  • Rendkívül magas a rosttartalma, ami a bélműködésnek nélkülözhetetlen
  • a szívre is jótékony hatással van
  • rákos megbetegedésnél, diéta étrendben hasznos
  • a vastagbél egészséges működéséhez hozzájárul
  • A rosttartalma miatt csökkenti a vérnyomást, ha magas
  • segíti a méregtelenítést, tsisztítókúráknál igen hasznos
  • szabályozza a hormonháztartást és a vércukorszintet

Felhasználási javaslat:  salátákban, Stir Fry Wok ételekben, indiai és kínai ételekben, levesekben, főzelékekben, salátákban, távol-keleti ételekben, főleg Thai és Kínai ételekben, tavaszi tekercsekben, stb.

Elkészítési javaslat: puhára kell főzni vízben, erre 5 perc is elegendő,  lehetőleg más leveszöldségekkel párosítva, mint a zeller, sárgarépa, petrezselyemgyökér, stb.

További információk
Származási helyThaiföld
Töltő súly400 g
Minőségét megőrzi2026. máj. 1.

Nincs kapcsolódó cikk