A Mungóbab nagyon egészséges babfajta, tele vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Csíráztatott formában kicsit a zöldborsóra emlékeztető íze van, édeskés, és könnyen emészthető, nem okoz bélgázosodást. A babok közül is kiemelkedően magas a fehérjetartalma, ásványi anyag tartalma: vas, kálcium, kálium, nátrium, foszfor, magnézium. Az egyik legkiválóbb hús- és tojáspótló, ha túlsúlyban növényi eredetű étrendet szeretnénk követni.
A mungóbab hatása a szervezetünkre:
Felhasználási javaslat: salátákban, Stir Fry Wok ételekben, indiai és kínai ételekben, levesekben, főzelékekben, salátákban, távol-keleti ételekben, főleg Thai és Kínai ételekben, tavaszi tekercsekben, stb.
Elkészítési javaslat: puhára kell főzni vízben, erre 5 perc is elegendő, lehetőleg más leveszöldségekkel párosítva, mint a zeller, sárgarépa, petrezselyemgyökér, stb.
Származási hely | Thaiföld |
---|---|
Töltő súly | 400 g |
Minőségét megőrzi | 2026. máj. 1. |