Ki ne hallott volna a Nasi Goreng-ről? Szó szerint azt jelenti, hogy Sült Rizs. Minden nemzetnek, népnek van egy maradékokra alapozó receptjük, az Indonézoknak ez az egyik ilyen receptjük. Azzal készíted, ami van kéznél, csak a rizs az állandó. Na és mennyire finom? Nagyon!
Ki ne hallott volna a Nasi Goreng-ről? Szó szerint azt jelenti, hogy Sült Rizs. Minden nemzetnek, népnek van egy maradékokra alapozó receptjük, az Indonézoknak ez az egyik ilyen receptjük. Azzal készíted, ami van kéznél, csak a rizs az állandó. Na és mennyire finom? Nagyon!
Felhasználási javaslat: Bármelyik Stir Fry, Wokkozott ételt feldobja ez a Fűszerpaszta.
Elkészítési javaslat: Mindössze 15 perc kell hozzá
Hozzávalók: 4 adag főtt rizs (200 g), vagy 250 g tészta, 250 g hús apróra darabolva, akár maradékból, szezonális zöldségek.
Főzd meg a rizst, vagy ha tésztával készíted, akkor azt az utasításnak megfelelően.
Süsd meg a húst 2 evőkanál olajban egy serpenyőben. Ha maradék főtt vagy sült a hús, kevesebb ideig süsd.
Dobd bele a zöldségeket, és süsd ezekkel is még 2 percig.
Végül önts bele a rizst, vagy a tésztát és süsd tovább még 2 percig.