Az okra évezredek óta termesztett zöldség, az ősi egyiptomiak gyakran fogyasztott, egészséges zöldsége. Amerikában delikátesznek, olajban sütve fogyasztják. Az egész arab világban, a Balkán félszigeten, Mediterrán vidékeken, Indiában, Pakisztánban, szinte mindenhol mindennapi zöldségnek számít. Magyarországon most kezd ismertté válni, nem ok nélkül, hiszen ízletes zöldségről van szó.
Felhasználási javaslat: a lecsóhoz hasonlóan, egytálételként, ételsűrítő hatása van. Sütve, vagy salátaként, a többi zöldséggel keverve. Savanyítva, mint bármilyen csalamádét, kókusztejes curry féleségekhez főzve, töltve külömböző finomságokkal, mint egy tölteni való paprika, egyes helyeken levesbe főzve fogyasztják.
Ásványi anyagok, vitaminok: A, B1, B2, B3, C, E és K vitaminok. Kalcium, vas, magnézium, potassum, cink.
Származási hely | India |
---|---|
Töltő súly | 400 g |
Minőségét megőrzi | 2025. aug. 31. |
Összetevők | víz, só, okra, savszabályzó: citromsav |