Az Osztriga szószt véletlenül Lee Kum Sheung találata fel az 1800 évek végén. Szokása szerint főzte az osztrigákat, de aznap megfeledkezett az időről, amikor észrevette, egy sűrű, erős aromájú szósz maradt a fazék alján. Ez annyira finom lett, hogy hamarosan elkezdte árusítani...a többi történelem. Ma is árusítjuk az általa alapított vállalat termékeit Lee Kum Kee márkané alatt (LKK). Ha valami főzés közben nem ízlik annyira, amennyira elképzeltem, mindig Osztrigaszósz csúrgatok hozzá. Ez a szósz sűrű, édes, sós, aromás, egyáltalán nem tengeri herkentyű ízű, sőt még csak nem is emlékeztet tengeri ízekre. Barna, nem annyira sós, mint egy Szójaszósz, sötét, ételek színét sötétebbé, ízét harmonikussá teszi.
Felhasználási javaslat: Kínai kantoni ihletésű ételek, más kínai tésztaételek, sültek, grillezett húsok, rákok, halak, sült-, főtt- és grillezett zöldségek, pörköltek, raguk, paprikások ízesítésére. Tipikus Umami íz.
Származási hely | Thaiföld |
---|---|
Töltő súly | 250ml |
Minőségét megőrzi | 2026. dec. 19. |
Összetevők | víz, cukor, só, fruktóz szirup, módosított kukorica keményítő, sav: E330 (citromsav), E621, hal kivonat, osztriga kivonat0,1%, színezék: EE150c (karamell), aromák, stabilizáló: E415, ízesítő, tartósító: E211. |