Az ázsiai ételek karakteres íze, leginkább a kínai Knton tartományban ízesítenek vele, sokszor szójaszósszal vegyítve. Osztrigakivonatból készül, pácolásra, wokkozásra, szinte bármilyen hozzávalóra, húsra, zöldségre, rákra egyaránt finom. A thai konyha is előszeretettel használja.
Felhasználási javaslat: Pácoláshoz remek alapanyag, asztali ízesítőnek is kiváló, de levesekhez, tésztákhoz, és akár salátákhoz is remek választás. A francia konyha is használja a világos mártásához az osztriga kivonatot, mellyel halételeket, vad szárnyasokból készített ételeket ízesítenek.
Származási hely | Thaiföld |
---|---|
Töltő súly | 300 ml |
Minőségét megőrzi | 2027. ápr. 5. |
Összetevők | víz, cukor, só, fruktózszirup, módosított kukorica keményítő, savszabályzó E330 (citromsav), E621, hal kivonat, osztriga kivonat, tartósító: E211. |