Az Osztriga szósz sötétbarna színű, pikáns, édeskés, se tenger, se halízű, Ázsiában mindennapi szinten használt szósz. Régen sós vízben fermentált osztrigából készítették, de manapság már osztrigakivonatot és szójaszószt használnak. Elsősorban a kínai konyha alapvető alapanyaga, de az egész Távol-keleti régió (pl. Fülöp-szigetek, Thaiföld) is átvette a használatát.
Felhasználási javaslat: Ez egy alapszósz az ázsiai konyhában, általában egy kis szójaszósszal vegyítve használják. Wokban készült gyorsételek ízesítésére, színezésére használjuk. Csirkehúshoz, garnélarákhoz, sülthalakhoz, zöldségekhez jól illik. Sült tésztákhoz, pl Mie Goreng, Bami Goreng nagyszerű. Húsok grillezés, sütés előtti pácolására kimondottan alkalmas és finom. Asztali mártogató szósznak, utóízesítőnek is használatos.
Származási hely | Hong Kong (Kína) |
---|---|
Töltő súly | 440 ml |
Minőségét megőrzi | 2027. márc. 31. |
Összetevők | víz, cukor, só, módosított kukorica keményítő, élesztőkivonat (tartalmaz szójaszószt (szójabab, búzaliszt), aromák, színezék E150c (karamell), oszrtiga kivonat 1,8% (víz, osztriga) tartalmaz puhatestűeket, E631, E621, E627, E150c, E270, nyomokban földimogyorót tartalmazhat. |