A San Marzano Paradicsom az egyik, ha nem a legízletesebb Paradicsomfajta. Eredetvédett (D.O.P) és szigorú feltételekkel szabad termeszteni Campania régióban, Dél-Olaszországban. A konzervdobozokat sorszámozzák, visszavezethetően egészen a termelőig, tehát csak is a legkiválóbb paradicsomokkal tölthetik a konzervdobozokat. Húsos,édes és lédús egyszerre. A vulkáni talaj termőterület garantálja az ásványi anyag gazdagságot, és szinte savasság nélkül. Vékonyhéjú, magszegény, hámozott paradicsom.
Felhasználási javaslat: Ez a paradicsom való a pizzára a tésztafogásokra, így lesz az íz igazi olaszos. A magyar konyha is sok paradicsomot használ, készítsünk ezzel a paradicsommal töltött paprikát, káposztát, paradicsomlevest.
Felbontás után hűtőben kell tárolni és 3 napon belül elfogyasztani.
Származási hely | Olaszország |
---|---|
Töltő súly | 800 g |
Minőségét megőrzi | 2027. dec. 31. |
Összetevők | hámozott San Marzano paradicsom, paradicsomlé. |