A Thai Piros Curry talán a leghíresebb Thai Curry, amit az indiai bevándorlók honosítottak meg Thaiföldön. Két féle változata terjedt el, a vízbázisú, amit főleg leveseknek készítenek, és a kókusztej bázisú, amit legfőképp csirkés Curryként tálalnak. Mindkettőre jellemző a csípősség, a Thaiföldiek imádják az erőset. Ez a fűszerkeverék tartalmazza a fontos, Thaiföldre oly jellemző fűszereket, mint a galangált, a kaffir lime levelet, és a citromnádat.
Felhasználási javaslat: Curryk készítésére, kókusztejes Currykhez kimondottan jól illik. Ha alaposan szeretnénk eljárni, akkor ajánlatos a keveréket rákpasztával és egy kis halszósszal keverni, hogy egy finom fűszerpasztát kapjunk, majd ezt használni a főzéshez.
Származási hely | Magyarország |
---|---|
Minőségét megőrzi | 2026. jún. 18. |
Összetevők | tengeri só, római kömény, koriander, feketebors, chili, galanga gyökér, citromnád, kaffirlime levél, vöröshagyma, fokhagyma |