Az őrölt póréhagyma kellemesen enyhe, aromás fűszer, amely kiváló alternatívája a friss hagymának. Számtalan fogásban használható, legyen szó levesekről, szószokról, pácokról vagy fűszerkeverékekről.
Az őrölt póréhagyma (Allium porrum) a konyha egyik legpraktikusabb fűszere: diszkréten édeskés, ugyanakkor jellegzetes aromájával remekül kiegészíti az ételek ízvilágát. Azok számára, akik nem szeretik a friss hagyma intenzitását, vagy időt szeretnének spórolni a főzés során, ez a fűszer igazi megváltás.
Szárított és finomra őrölt formában egyszerűen adagolható és hosszan eltartható. Kiválóan illik krémlevesekbe, zöldséges ragukba, öntetekbe, tojásos ételekbe vagy akár pácoláshoz. Sajtkészítmények, szendvicskrémek, tésztafélék vagy fűszerkeverékek is izgalmasabbá tehetők egy kevés őrölt póréval.
Felhasználási javaslat: Adj egy teáskanalat a póréhagyma porból bármely leveshez vagy szószhoz főzés közben, hogy finom, de nem tolakodó hagymás aromát kapjon az étel. Keverd bele tojáskrémbe, tésztaételekbe vagy öntetekbe, illetve száraz fűszerkeverékként is használhatod grillezett zöldségek vagy sült húsok fűszerezésére.
Érdekesség: A póréhagyma már az ókori Egyiptomban is nagy népszerűségnek örvendett. A feljegyzések szerint a piramisokat építő munkások is fogyasztották, mert úgy tartották, erőt és állóképességet ad. A póré latin neve Allium porrum, és a fokhagymához, metélőhagymához is közeli rokonságban áll.
Télen, amikor a friss zöldségek kevésbé elérhetők, az őrölt póréhagyma ideális megoldást nyújt az ízek gazdagítására. Ráadásul egy zárt üvegben hosszan megőrzi aromáját, így bármikor kéznél lehet, ha gyorsan szeretnél valami finomat alkotni a konyhában.
Tedd teljessé ízvilágodat ezzel a klasszikus, mégis modern fűszerrel!
Származási hely | Lengyelország |
---|---|
Minőségét megőrzi | 2026. jan. 10. |
Összetevők | 100% Őrölt póréhagyma |