Erősen halízű, koncentrált rákízű, sós főző paszta. Az Indonéz konyha nagyon fontos alapanyaga. Ez varázsolja a távol-keleti ételeket távol-keletivé. Krillből, apró rákból készítik, főzéssel, fermentálással, szárítással.
Megjegyzés: A horgászok nagy kedvence, állítólag ettől az íztől megvadulnak a halak.
Felhasználási javaslat: Sokféle thai, indonéz vagy vietnámi ételekhez használjuk, ahol rizs, vagy curry az alapja az ételnek. Próbáljuk ki pörköltek, raguk ízesítésére is, egy kis egzotikus íz eléréséért. Sok ázsiai receptben szereplő hozzávaló.
Származási hely | Malájzia |
---|---|
Töltő súly | 25 g |
Minőségét megőrzi | 2025. jún. 15. |
Összetevők | kukorica keményítő, só, rák (Acetes chinensis, puhatestűek) 9,5%.Nyomokban tartalmazhat halat, kagylókat. |