A "Nam Prik Kapi" Thaiföld, sőt az egész Dél-kelet Ázsia meghatározó ízesítése konyháikban. Ez a napon szárított, zúzott aprórákokból (garnélákból) erjesztéssel készített, jellegzetesen határozott szagú és ízű hozzávaló megkerülhetetlen hozzávaló, ha valaki az autentikus ízekre vágyik egzotikus ételeiben. A Mae Pranom Brand Thaiföld leghíresebb és legjobb chili és egyéb szószok, paszták készítője. Jellemző a termékeikre, hogy csakis természetes hozzávalókból állítják elő.
Felhasználási javaslat: szószok, paszták készíthetők belőle, wokkozott ételekben gyakran használjuk az "ázsiai tuch" eléréséért. Gyorsan, al dentére sült zöldségekre mérsékelt adagolással fantasztikus ízhatást érhetünk el, de igaz ez a hirtelen sütött csirkemellre, tofura is. Tésztás, ázsiai ihletésű, főleg rizstésztából készült salátából kihagyhatatlan. Pad Thai készítéséhez, garnélás sült rizshez, egyes krémlevesekhez, mint például a sárgarépa krémleveshez adagolva izgalmasabb ízeket varázsol elő, mint csak ez édes répaíz. De sertés karaj édeskés húsához is igencsak illik, keverjük a sütés után maradt odaragadt pörchöz, és készítsünk belőle finom szószt.
Származási hely | Thaiföld |
---|---|
Töltő súly | 100 g |
Minőségét megőrzi | 2025. szept. 29. |
Összetevők | garnéla rák (Acetes spp) 90%, só. Nyomokban halat tartalmazhat. |