A Japán Ramen leves tésztája, nem az instant levesekben található tészta, hanem az eredetihez jobban hasonló száraztészta. A Ramen eredete valószínűleg kínai, de van, aki esküszik rá, hogy Japán, és a 20.-ik század találmánya. Ha igazi ízekre vágyunk, kerüljük az instant változatú Ramen tasakokat, mert szinte csak káros adalékanyagokat tartalmaz. Helyette főzzük meg olyan hozzávalókból, melyeket mi magunk válogattunk össze, és főzzük bele ezt a tésztát, az eredeti ízek megidézéséért, az egészségünk megóvásáért.
Elkészítési javaslat: forrásban lévő vízbe téve főzzük 5 percig, amíg az állaga megfelelő nem lesz.
Felhasználási javaslat: Ramen levesekhez, külön kifőzve kiváló Mie Goreng (indonéz sült tészta) készíthető belőle, ha a főzés utolsó fázisában adjuk hozzá a wokban készült ételekhez.
Származási hely | Kína |
---|---|
Töltő súly | 375 g |
Minőségét megőrzi | 2025. máj. 22. |
Összetevők | búzaliszt, só. |