A lényeg a tulajdonságaiban rejlik, rövidszemű, kerekded, ovális, magas keményítőtartalmú, ezért amikor a risotto-t lassú, lépcsőzetes folyadékadagolással készítjük, állandóan keverve természetesen, a keményítő tartalma kiválóan érvényesülve sűríti be selymessé, krémessé a Risotto-t.
Az Arborio Rizs Olaszország Risotto Rizse, de Spanyolország Paella Rizse is. A lényeg a tulajdonságaiban rejlik, rövidszemű, kerekded, ovális, magas keményítőtartalmú, ezért amikor a risotto-t lassú, lépcsőzetes folyadékadagolással készítjük, állandóan keverve természetesen, a keményítő tartalma kiválóan érvényesülve sűríti be selymessé, krémessé a Risotto-t.
Felhasználási javaslat: Risotto, Paella, de még a Tejberizs, Riszfelfújt készítésére is ez a legalkalmasabb rizsfajta.