Az Indiai Punjab tartomány hegyoldali teraszain már 7000 éve termesztik a rizst. Ez a rizs a helyi farmerek által termesztett, ellenőrzött, kiváló minőség. A SWAD név egyenlő az állandó magas minőséggel, a zamatos, illatos rizzsel, mely bármely étel méltó hozzávalója, körete.
Miért Basmati? Ez a rizsek királynője, gluténmentes, alacsony zsírtartalmú, 8 féle esszenciális aminosavat tartalmaz, koleszterinmentes és alacsony a szódium tartalma.
De legfőképp a Basmati rizsnek közepes/alacsony a Glikémiás indexe, ami annyit jelent, hogy az energia lassabban, folyamatosabban szabadul fel az emésztési rendszerünkben, a vércukor szintünk nem váltatakozik ugrásszerűen, gyorsan, nem úgy, mint a hagyományos rizsek fogyasztásakor, ezzel egy kiegyensúlyozottabb energia szintet biztosít a szervezetünknek.
Felhasználási javaslat: Köretként mindenféle ételhez, rizses desszerteknek, Nasi Gorengeknek (sült rizs).
Főzési javaslat a gyártó szerint: Önts 1 rész Basmati Rizshez 1,5 rész vizet. Sózd és Forrald fel. Főzd 12-14 percig rotyogtatva lassú tűzön fedő alatt, amíg a rizs megfől. Öntsd egy konyhai szűrőbe és hagyd lecsepegni és hagyd pihenni 5-10 percig.
Származási hely | India |
---|---|
Töltő súly | 1 kg |
Minőségét megőrzi | 2026. ápr. 30. |