Az olasz közepes méretű Carnaroli rizs a legjobb választás a Risotto rizsek közül. Az Észak-Olasz Pavia, Novara és Vercelli megyékben termesztik. Más, mint az Arborio, mert magasabb a keményítő és amilóz tartalma, feszesebb tartású a lassan főzött ételekben, nem lesz túl kásás, de eléggé szaftos lesz egy kiváló Risotto-nak. Olaszországban ezt a rizst dicsőítik és használják Risotto-nak.
Aki már próbálkozott Risotto-t készíteni, az tudja, hogy kétféle kudarc lehetséges: vagy szétfől, vagy kemény marad a rizsszem benne. Először ezzel a rizsfajtával sikerült szinte tökéletes Risotto-t készítenem, és azóta is ezt használom.
Felhasználási javaslat: Risotto, tejberizs és egyéb rizses édességek készítésére.
Származási hely | Olaszország |
---|---|
Töltő súly | 1 kg |
Minőségét megőrzi | 2025. okt. 25. |
Összetevők | 100% olasz Carnaroli Rizottó Rizs |